Tuntikuvaukset

Tunti-
kuvaukset

Afro

Afrokurssilla opetellaan afrokuubalaiseen perinteeseen kuuluvia Orisha-tansseja, joita on useita erilaisia. Kurssilla harjoitellaan Orishojen perusaskelia ja tehdään lyhyitä sarjoja. Lisäksi harjoitellaan afrokuubalaisille tansseille tyypillistä vartalonkäyttöä.

Bachata

Bachatan kotimaa on Dominikaanisessa tasavallassa. Tanssi on saavuttanut suuren suosion maailmalla ja salsan tavoin sitä tanssitaan nykyisin monella eri tyylillä. Musiikki on tasajakoista ja moni kokeekin bachatan rytmiikan helposti omaksuttavaksi. Bachata on täynnä tunnetta, ehkä jopa ripauksen romantiikkaa. Bachatamusiikki, niin kuin tanssikin, on pehmeää ja melodista, joka antaa mahdollisuuden rikkaaseen askel- ja vartalotyylittelyyn sekä tanssia rikastaviin rytmisiin vaihteluihin. Bachataa tanssitaan ensisijaisesti parin kanssa (Paribachata alkeet ja Paribachata jatko). Bachatan jatkotunnille osallistuaksesi sinulla täytyy olla hyvät perustaidot bachatan perusaskelista, rytmistä sekä peruskuvioiden vienneistä.

Carnaval Samba

Rion tunnelmaa, rumpujen rytkettä ja kropan täristystä! Tunnilla käydään läpi samban historiaa tanssin kautta ja opitaan eri jumalhahmojen liikekieli sekä sambakoulun kuningattaren/päätanssijoiden, bassostoiden, soolotanssia. Hikinen ja hauska laji, jossa saa ylittää itseään! Tunnille riittävät tanssitossut/lenkkarit.

Commercial Dance

Oletko haaveillut oppivasi liikkumaan kuin Beyoncé tai hallitsemaan Pussycat Dollsien musiikkivideoiden koreografiat? Commercial dance vie sinut musiikkivideoiden ja kuuluisimpien artistien konserttilavoille. Beyoncé, Lady Gaga, Britney Spears, Pussycat Dolls ja muut tanssiliikkeistään kuuluisat artistit ovat innoittajanamme, kun tanssitaan kaupallista commercial dancea. Kurssilla yhdistyvät niin showtanssin, katutanssien kuin twerkkauksenkin elementit. Artisti ja teema vaihtuvat muutaman viikon välein ja koreografiat hiotaan viimeistellyiksi kokonaisuudeksi.

Commercial Jazz

Commercial Jazz -tunnilla yhdistyy kaupallinen tanssi jazzista tuttujen elementtien kanssa. Tunnilla oleellisia asioita ovat tyylin mukaiset kävelyt ja asenteen löytäminen sekä näiden kahden lajin yhdistäminen. Jokaisen oma persoona saa näkyä ja esiin voit kaivaa sisäisen Beyoncesi!

Cuban salsa / Salsa

SalsaStudion ehdoton kuningaslaji on kuubalainen salsa, joka on vienyt mennessään yhä useamman tanssijan ja harrastajan sydämen. Salsa on vauhdikasta, mutta samalla pehmeää ja nautinnollista. Vartalon liikekieli on hyvin “luonnollista”, liikkeitä ei tehdä repien, vaan vartalon omia liikeratoja korostaen. Naisten salsa korostaa feminiinisyyttä ja lantion liikkeitä, miesten salsassa näkyvät machoelementit ja ylävartalon liike on korostetumpaa. Salsatunnit ovat täynnä hyvää fiilistä, mutta ne ovat myös todella tehokasta liikuntaa. Salsatunneilta lähdet hikisenä mutta hymyilevänä.

Street salsa

Streetsalsa eli ns. katusalsakurssilla tanssitaan salsaa rennon letkeässä tunnelmassa yhdistäen siihen vaikutteita niin reggaetonista, hiphopista kuin muistakin katutansseista. Katusalsa on perinteistä salsaa ronskimpaaa ja liikkeet tehdään suuremmalla energialla.

Dancehall

Dancehall on Jamaikalta lähtöisin oleva tanssi- ja musiikkityyli, jonka juuret ovat afrikkalaisessa tanssissa, mutta ottaa vaikutteita niin katutansseista, latinalaistanssien liikekielestä ja myös reggaesta ja afrosta. Dancehall reggaen rytmikäs musiikki tempaisee mukaansa ja villitsee tanssijoita energiseen menoon sekä todelliseen revittelyyn. Tanssin liikekieli on karibialaisen rentoa, mutta samalla fyysistä ja vahvaa. Tärkeintä dancehallissa on rento ja positiivinen asenne, vaikka kurssilla tehdään myös tekniikka- ja vartalonkäytön harjoituksia ja usein lyhyt lihaskunto-osuus. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille tanssijoille, jotka ovat valmiita heittäytymään rytmin vietäväksi.


 

High heels

Tunneilla opetellaan tanssia korkkareilla, vahvaa vartalon ja musiikin käyttöä. Tanssi kuin Yanis Marshall! Painonsiirtojen ja vartalon asennon kautta pääsemme syvälle tyyliin ja teemmepä liikkeitä myös lattialla!

Hip hop

Hip hop on suosittu katutanssilaji, jonka juuret ovat 1970-luvun New Yorkissa. Hip hop-tanssi on osa hip hop-kulttuuria, joka on nykyisin maailmanlaajuinen, jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva ilmiö. Hip hop-tanssi on menevää ja monipuolista ja sitä voidaan treenata hyvin monella eri tavalla.

HIP HOP TEKNIIKKA -kurssilla tehdään monipuolisesti harjoitteita, joiden avulla opetellaan erilaisia grooveja, tekniikoita ja musikaalisuutta. Hip hopin tekniikkaan kuuluvat mm. isolaatiot ja erilaiset askellukset. Kurssilla opit ja kehität omaa tanssitekniikkaasi.

HIP HOP KOREOGRAFIA -kurssilla keskitytään tanssimiseen. Kurssilla opetellaan ja harjoitellaan erilaisia koreografioita, jotka ovat tiiviisti sidoksissa musiikkiin, sen fiilikseen ja asenteeseen. Kurssi on tanssia täynnä! Tekniikkaosuudet sisällytetään koreografian opetukseen. Tärkeintä on hyvän fiiliksen ja musiikin ohella tanssijoiden oman tyylin ja tanssin kehittäminen.

Itämainen tanssi

Itämainen tanssi on kaunis ja sensuelli tanssimuoto, jossa keho, mieli ja sielu toimivat yhteisvaikutuksessa. Sillä on arabialaiset juuret ja se auttaa jokaista saamaan paremman itsetunnon ja löytämään kauneimman itsensä. Sen katsominen, opetteleminen ja tanssiminen on erittäin koukuttavaa. Itämaisessa tanssissa opetellaan isolaatioita eli yksittäisten kehonosien hallintaa, niin että niitä voi liikuttaa toisistaan riippumatta. Tämä auttaa parantamaan ryhtiä ja vähentää kiputiloja. Tule mukaan itämaisen tanssin tunnille – saat paremman itsetunnon, opit rakastamaan itseäsi ja tajuamaan, kuinka kaunis todellisuudessa olet.

Jazztanssi

Jazztanssi on vauhdikas ja rytmikäs kurssi, jossa harjoitellaan liikkuvia askelkuvioita, piruetteja sekä erilaisia jalanheittoja ja hyppyjä. Kurssilla rytmitaju terävöityy ja reaktionopeus paranee samalla, kun vartalon hallinta lisääntyy ja lihastasapaino vahvistuu. Tunneilla tehtävät sarjat ja harjoitteet kehittävät voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä, yhtälailla kuin ilmaisua ja jazztanssille ominaista tyyliä. Perustekniikkaharjoittelun lisäksi tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Jazztanssi uudet alkeet

Tunti on suunnattu henkilöille, jotka haluavat aloittaa jazztanssin treenaamisen alkeista. Tunnilla keskitytään jazztanssin ominaispiirteiden työstämiseen tason mukaisesti. Rytmi, musikaalisuus, energia, esittävyys, isolaation käyttö, tilan käyttö, dynaamisuus. Tunti koostuu huolellisesta lämmittelystä, tilan poikki tehtävistä harjoitteista, sekä tanssisarjasta. Tunnin tavoite on kokea iloa ja energiaa jazztanssin kautta.

Jazz Swing

Kurssilla keskitymme swingin aikakauden hauskoihin liikkeisiin ja teemme pieniä hauskoja koreografioita swing-musiikkiin. Tunneilla on takuuvarmasti hauskaa ja hikistä. Aiempaa kokemusta jazztanssista et välttämättä tarvitse. Heittäydy mukaan rytmiin ja liikkeeseen. Sirpan energiset tunnit antavat sinulle uutta puhtia päivään! Tunnilla pystyt työskentelemään oman taitotasosi mukaisesti ja kehittymään omassa tanssissasi!

Kehonhuolto/venyttely

Tunnilla huollamme kehoa korjaamalla kehon virheasentoja ja vahvistamalla lihaksia sekä lisäämällä liikkuvuutta. 60 min. mittainen tunti on kokonaisuus, jossa käydään keho kokonaisvaltaisesti läpi venyttäen ja vahvistaen kehoa sen yksilöllisistä anatomisista lähtökohdista käsin. Harjoitusten avulla saadaan kehon luonnollinen liikkuvuus aktiiviseen käyttöön ja kehon lihastasapaino kuntoon. Tunnin tavoitteena on saavuttaa kokonaisvaltainen hyvä olo ja terve hyväksyvä suhde omaan kehoon.

Kizomba

Kizomba on sensuelli afrikkalainen paritanssi, joka on saanut vaikutteensa sembasta, zoukista, coladeirasta, tangosta ja merenguesta ja on jalostunut Angolan nuorison kautta vetäväksi maailmantanssiksi. Pääasiassa portugaliksi laulettu romanttinen musiikki on sekoittunut afrikkalaisiin rytmeihin ja on ideaalinen tanssi lähekkäin tanssimiseen ja suurin osa tanssin kuvioista tanssitaankin suljetussa otteessa.

Koulutusryhmät

Koulutusryhmät keskittyvät tietyn lajin intensiiviseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun yhdessä muiden lajista motivoituneiden oppilaiden kanssa.

Koulutusryhmäläiset harjoittelevat vaativampia koreografioita, jotka hiotaan mahdollisimman virheettömiksi kokonaisuuksiksi esiintymisiä varten. Koulutusryhmässä harjoittelu vaatii täysipainoista sitoutumista ryhmän harjoituksiin sekä lajin hyvää perustekniikkaa (vähintään vuoden kokemus ko. lajista), sekä jatkuvaa perustunneilla käyntiä koulutusryhmän harjoitusten lisäksi. Koulutusryhmään pääsy vaatii opettajan suosituksen tai opettajan suostumuksen. Opettaja voi myös tarjota lahjakkaalle oppilaalle mahdollisuutta osallistua koulutusryhmän harjoituksiin myös kesken kauden.

Ryhmään ilmoittaudutaan ilmoittautumisjärjestelmässä normaalin kurssin tavoin. Koulutusryhmässä harjoittelun lisäksi ryhmäläiset saavat yhden vapaaharjoitteluvuoron/ viikko koreografioiden kertaamista ja harjoittelua varten.

Ryhmässä harjoittelu edellyttää lisäksi lajin harjoittamista normaalihintaisilla viikkotunneilla vähintään 1h/viikko perustekniikan ylläpitämiseksi.

Lisätietoja koulutusryhmistä antaa Sirpa Möksy (kuopio@salsastudio.fi)

SALSA ESIINTYMISRYHMÄ

Edustaa Kuopion SalsaStudiota erilaisissa tapahtumissa, esim. Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla. Ryhmän koreografioissa pääpaino on salsassa, maustettuna erilaisilla latinorytmeillä ja -tyyleillä. Suositustunnit: Cuban salsa 2, Ladies reggaeton 2, Latin Jazz

Pääkoreografi: Reidel Peñalver

 

RUEDA ESIINTYMISRYHMÄ ” EXPLOCION SALSERA”

Edustaa Kuopion SalsaStudiota erilaisissa tapahtumissa, esim. Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla. Edellytyksenä on motivaatio esiintyä ja harjoitella sekä tietenkin ruedan perusteiden hallitseminen sekä vahva osaaminen parisalsa 1 kuvioista sekä parisalsa 2 kuvioiden hallitsemista. Suositustunnit: Parisalsa 2, Parisalsa 3-4

Ryhmän opettaja: Barbaro Ribalta

 

K-POP

K-POP on energinen, monipuolinen tanssityyli, joka yhdistelee mm. show’n commercial dance n ja streetin elementtejä trendikkäällä tavalla. Tanssilajissa suuressa painossa ovat ilmaisu ja näyttävyys. Tunneilla keskitytään mm. kehonhallintaan ja oman ilmaisukyvyn löytämiseen. Monipuolisuutensa vuoksi laji sopii niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin tanssijalle. K-POP:n kutsumanimi tulee ilmaisusta “Korean Pop” ja se on kerännyt lähivuosina suurta suosiota myös länsimaissa niin musiikki- kuin tanssityylinsäkin puolesta. Tanssityylin monien eri ulottuvuuksien yhdistävänä tekijänä toimii korealainen pop-musiikki.

Ladies’ Reggaeton

Reggaeton on kuubalainen katutanssi ja SalsaStudion suosituimpia tanssilajeja. Kuuban kaduilla vahvasti kuuluvassa musiikkityylissä sekoittuvat latinalainen musiikki, jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Rytmikäs reggaetonmusiikki onkin vallannut yökerhojen tanssilattiat niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Euroopassakin. Reggaetonissa käytetään runsaasti keskivartaloa sekä tehdään erilaisia hartioiden ja lantion liikkeitä. Liikkeet yhdistetään lyhyisiin koreografioihin, joissa pääpaino on vartalon liikkeissä ja erilaisissa vartalon ja jalkojen rytmityksissä. Ladies’ reggaeton -kurssilla tanssitaan naisellisempaa reggaetonia yhdistellen perinteisiin reggaetonin liikkeisiin naisellisempia variaatioita vartalonkäytöstä käsien liikkeisiin. Naisten liikekieli on reggaetonissa pehmeämpää ja viettelevämpää ja liikkeitä tehdään monipuolisemmin eri tasoilla. Tunti sopii hyvin niin perusreggaetonoppeja täydentämään kuin alkeisreggaetonkurssiksikin. Koreografiat tehdään aina tiettyyn musiikkiin ja sitä jatketaan kerta kerralta hieman eteenpäin, mahdollistaen näin kunnon revittelyn!

 

Ladies’ style

Ladies’ Style on naisten oma tyyli- ja tekniikkakurssi. Kurssilla haetaan kullekin tanssille ominaista vartalon liikettä sekä tyylitellään muun muassa erilaisilla rytminvaihdoksilla, käsien käytöllä sekä vartalon ja lantion liikkeitä korostamalla. Kurssilla hiotaan eri tanssien perustekniikkaa, mutta keskitytään ennen kaikkea tunnistamaan kullekin tanssille soveltuvat tyylittelyt ja haastetaan näin ollen omaa tanssia aivan uudelle tasolle! Tunneilla tehdään lyhyt koreografia, joka koostuu pääosin tanssien perusaskelista. Tanssit vaihtuvat noin 4-5 viikon välein ja yhdellä tunnilla keskitytään yleensä 1-2 eri tanssiin kerrallaan.

Latin Jazz

Latin jazz -kurssilla tanssimme jazzia latinomaustein. Tunti sisältää lämmittely/tekniikkaosion, tilan poikki liikkuvia harjoituksia sekä tietenkin tanssisarjan, jossa kiteytyvät kaikki latin jazzin elementit! Musiikkina lattarirytmejä, jotka saavat tanssijalan vipattamaan ja kehon sheikkaamaan. Tule fiilistelemään iloiselle ja energiselle tunnille. Kaupanpäällisiksi tanssitekniikkasi ja kehonhallintasi kehittyvät!

Latin mix

Latin mix on energinen karibialainen tanssicocktail salsasta merenqueen, mamboon ja congaan, reggaetoniin, chachachaahan, bachataan jne. Tunnilla opetellaan lyhyitä koreografioita tansseja varioiden. Pääpaino on itse tanssissa ja tekniikkaa opetellaan hyvin kevyesti, mutta koko vartalo saa takuuvarmasti liikettä. Tule nauttimaan helpoista koreografioista, karibialaisesta musiikista sekä pehmeästä liikekielestä, sekä ennen kaikkea mukaansatempaavasta latinalaisesta tunnelmasta!

Locking

Locking on funk-musiikkiin 1970-luvulla syntynyt energinen, hauska ja ennen kaikkea funky tanssi. Tanssille on ominaista liikkeen pysäyttäminen liioiteltuihin asentoihin, nopeat käsiliikkeet, rennot askeleet ja lantionliikkeet, joissa liike on koko kehossa. Tanssissa on huumori ja hauskuus läsnä! Don Campbell kehitti The Lockin, ja kaikki the Lockers ryhmän jäsenet toivat omia liikkeitään tanssiin. Tanssi tuli tutuksi suurelle yleisölle Soultrain TV-ohjelman myötä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki oppilaat kymmenestä ikävuodesta ylöspäin. Tunnit on suunniteltu niin, että niillä viihtyvät yhdessä kaikenikäiset!

Tunnille tarvitset vaatteet, joissa on helppo liikkua ja sisäkengät.

Merengue

Merengue on Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva tanssi, jossa käytetään paljon energiaa. Musiikki on iloista ja rytmi nopeatempoista. Tanssi on helppo oppia, koska rytmi on tasaista. Perusaskelia on kolme: eteen, sivulle ja taakse. Merengue-tunnilla saat paljon hikeä ja todella paljon liikuntaa koko keholle sekä lisäksi hyvän mielen iloisesta musiikista.

Musical Theatre Jazz

Musical theatre jazz -tunnilla pääset teatteritanssin maailmaan. Luvassa on hauskanpitoa ja heittäytymistä musikaalibiisien tahtiin!

NEUROLATINO

Neuro Latinon soolotanssitunnilla tanssitaan erilaisia lattaritansseja seisten ja istuen. Tanssilajeina samba, cha cha, rumba, jive, tango, salsa, bachata ja merengue. Askelsarjat sekä tempo soveltuvat henkilöille, joilla on neurologinen sairaus. Tunnit soveltuvat erinomaisesti myös ikääntyneille. Tunnit sisältävät harjoitteita sekä lyhyitä tanssisarjoja.

Parisalsa

Kuubalainen parisalsa koukuttaa ihmisiä ympäri maailman. Vauhdikas, mutta pehmeä latinalainen tanssi, jossa mies todellakin vie ja nainen vikisee, on SalsaStudion ehdoton kuningaslaji ja tarjoamme sitä usealla eri taitotasolla. Kuubalaisen salsan viennit ovat pehmeitä, mutta vaudikkaita. Miehet tanssivat todella miehekkäästi ja naisten liikekieli on pehmeän viettelevää. Varoitus: Tämä harrastus saattaa aiheuttaa riippuvuutta! Kurssilla opetellaan kuubalaisen salsan askelkuvioita, vientitekniikkaa, rytmiä ja vartalonkäyttöä.
Tunneilla vaihdetaan paria, joten omaa paria et tunneille välttämättä tarvitse. Parisalsa 2 on jatkotason kurssi, jonka osallistujien oletetaan jo osaavan parisalsan yksinkertaisimmat askelkuviot, joista aletaan kehittää haastavampia yhdistelmiä. Parisalsa 3 ja 4 tunnit ovat edistyneimmät parisalsan ns. figuurikurssit, joissa opetellaan viennillisesti haastavimpia kuvioita sekä askelvariaatioita.

Parisalsa con Rumba

Yhdistelee nimensä mukaisesti parisalsaa ja rumbaa. Tunnilla opetellaan parisalsan kuvioita  rumballa maustettuna, rytmiä, vartalonkäyttöä ja vientitekniikkaa.

Tunneilla vaihdetaan pareja, joten kaikki saavat tanssia parin kanssa.

Reggaeton

Reggaeton on kuubalainen katutanssi ja SalsaStudion suosituimpia tanssilajeja. Kuuban kaduilla vahvasti kuuluvassa musiikkityylissä sekoittuvat latinalainen musiikki, jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Rytmikäs reggaetonmusiikki onkin vallannut yökerhojen tanssilattiat niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Euroopassakin. Reggaetonissa käytetään runsaasti keskivartaloa sekä tehdään erilaisia hartioiden ja lantion liikkeitä. Liikkeet yhdistetään lyhyisiin koreografioihin, joissa pääpaino on vartalon liikkeissä ja erilaisissa vartalon ja jalkojen rytmityksissä.

 

Rueda / Rueda de Casino

Rueda on hauskanpitoa parisalsan taitajille! Kurssilla tehdään parisalsaan pohjautuvia kuvioita ympyrämuodostelmassa, jossa yksi tanssija toimii ruedan johtajana antamalla käskyjä. Jokaisella kuviolla, joka vie ruedaa eteenpäin, on oma nimensä. Kuviot ovatkin usein humoristisia ja rueda kuuluukin tästä syystä usein salsabileiden tunnelmankohottajaksi. Ruedassa parit vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja meno on vauhdikasta.

Rumba

Rumba on yleisnimitys laajalle musiikki- ja tanssityylien ryhmälle. Alun perin Kuubasta kotoisin olevassa rumbassa yhdistyvät Kuubaan tuotujen afrikkalaisten orjien tanssi- ja musiikkikulttuuri ja espanjalaisten siirtomaaisäntien vaikutteet: afrikkalaiset rummut ja tanssi sekä espanjalaisten mukanaan tuomat runous, laulut ja tanssit.

Rumba voidaan jakaa kolmeen eri tyyliin:

Rumba yambú on vanhin rumbatyyli, jota tanssitaan muita rumbia hitaampaan rytmiin. Sitä voidaan tanssia yksin, tai miehet ja naiset yhdessä. Tyyliin kuuluu miestanssijoiden flirttailu naisten kanssa.

Rumba guaguancó on nopeampi rumbatyyli, johon kuuluu miehan ja naisen välinen voimakas flirttailu vartalon liikkeitä ja eleitä käyttäen. Nainen houkuttelee ja ”härnää” miestä, mutta samalla suojelee itseään, jottei mies pääse yllättämään ja ”rokottamaan” naista. Rokottaminen on symbolinen, seksuaalinen ele, jonka mies voi tehdä käsillään, lantiollaan tai jalallaan kohti naista.

Nainen käyttää hametta tai huivia suojellakseen lantion aluettaan ja ”huitaistakseen” miehen seksuaalisen energian pois itsestään.

Rumba columbia on nopeaa ja energistä miesten tanssia, jossa miehet imitoivat luovilla ja jopa akrobaattisilla liikkeillään monimutkaisia rumpurytmejä. Miehet usein myös kilpailevat keskenään taidoillaan. Columbiassa näkyy vaikutteita congosta espanjalaiseen flamencoon. Nykyään tanssijat yhdistelevät mukaan myös break dancea ja hip hopia.

Salsaton

Salsaton on musiikkityyli, jossa yhdistyvät salsan ja reggaetonin elementit. Samalla tavalla salsatonkurssillakin yhdistellään liikkeitä ja askeleita näistä kahdesta tanssista. Tuloksena on takuuvarmaa hauskanpitoa ja hikistä menoa sekä salsalle ja reggaetonille ominaisten liikkeiden harjoittelua. Kurssilla tehtävät koreografiat yhdistävät molempien tanssien piirteitä.

Seniorisalsa

Seniorisalsa on tarkoitettu kaikille seniori-ikäisille, joilla on kiinnostusta tanssia. Aikaisempaa tanssikokemusta ei välttämättä tarvita. Tunneilla keho saa luontevalla tavalla liikuntaa tanssillisessa muodossa ja kaupan päälle tulee paljon hyvää mieltä ja uusia tuttavuuksia. Musiikki ja tanssi luovat kokonaisuuden, johon on helppo ihastua!

Showjazz

Nimensä mukaisesti showjazzissa yhdistellään showtanssin ja jazztanssin tekniikoita. Jazztanssista lajissa on mukana sen rytmikkyys ja virtaavuus, kun taas showtanssista sen nopeat ja näyttävät liikkeet. Tunneilla voidaan tehdä niin jazztossuilla kuin korkokengilläkin. Koreografiat vaihtelevat vauhdikkaista show-numeroista virtaavampiin jazz-kokonaisuuksiin.

Son Cubano

Son on perinteinen kuubalainen tanssi, joka on syntynyt jo ennen salsaa. Tanssin liikekieli on pehmeää ja rauhallista ja näin ollen se sopii hyvin monentasoisille tanssijoille. Sonin rytmiikka tuo tanssiin mukavasti haastetta, sillä tanssi toteutetaan ns. contratiempoon. Sonin liikekielessä korostuvat ylävartalon liikkeet sekä yksinkertaiset askelkuviot.

Afro-House

Tällä tunnilla tanssimme musiikin tahtiin joka koostuu afrikkalaisista rytmeistä ja housemusiikin elektronisista äänistä. Tutustumme housetanssiin ja afrotanssin askeliin hitaasti ja kaikille sopivaan tahtiin. Se on erittäin hauska tunti, jossa voit löytää oman tapasi tanssia tätä tyyliä. Painopisteenä on pitää hauskaa afrikkalaisten rytmien parissa ja tutustua uusiin kehon liikkeisiin. Jokaisella tunnilla luomme myös pienen yhdistelmän tanssiksi.

 

Twerk

Twerkkaus eli twerking on provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan tyypillisesti hiphop- musiikkiin. Tanssi on saanut lempinimen “pyllytanssi” , koska tanssin liikekieli on vahvasti alavartalopainotteista ja laji sisältää mm. sheikkausta, pakaroilla tehtäviä ”pop”-liikkeitä ja runsaasti lattiakontakteja. Terminä twerking on ollut käytössä jo noin parikymmentä vuotta, mutta se on tullut suuren kansan tietoisuuteen vasta hiljattain. Twerk-kurssille mukaan tarvitset polvisuojat sekä mukavat ja ”hyllyvät” housut tai shortsit. Tunneilla tehdään koreografiaa sekä keskitytään varioimaan erilaisia twerkkaukselle ominaisia lantioliikkeitä.

zumba

Kaipaako tämä laji vielä esittelyä?!? Zumba valtasi tanssi- ja liikuntasalit vuonna 2009 ja liikuttaa ihmisiä edelleenkin ympäri maailmaa. Treenaaminen voi olla kivaa ja silti tehokasta – tämä on ollut zumban motto alusta asti. Intervallityyppinen harjoittelu, mukaansatempaava musiikki sekä yksinkertaiset tanssilliset askelsarjat ovat zumban tunnusmerkkejä. SalsaStudion zumbatunnit ovat vahvasti tanssillisia peruszumbaan verrattuna. Koreografioissa ja musiikeissa on selkeä karibilainen painotus.

Äidit ja vauvat -salsa

Tunneilla tanssitaan yhdessä vauvan kanssa ja ne sopivat kaikille äideille ja 2-12 kk:n ikäisille vauvoille. Tunneilla on mukava ja rento tunnelma, aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse. Tunneilla voi kantaa vauvaa kantorepussa tai –liinassa ja siten vapauttaa kädet tanssiliikkeitä varten tai vaihtoehtoisesti voi tanssia vauva käsivarsilla ja treenata käsivarsilihaksia. Tunneille voi pukeutua normaaleihin sisäliikuntavarusteisiiin.

Valmiina tanssiin?